Goed ingezeept... - Reisverslag uit Apeldoorn, Nederland van Gerard Mors - WaarBenJij.nu Goed ingezeept... - Reisverslag uit Apeldoorn, Nederland van Gerard Mors - WaarBenJij.nu

Goed ingezeept...

Door: Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard

26 September 2008 | Nederland, Apeldoorn

'Goed ingezeept is half geschoren', zeggen de Italianen. Ik hecht dan ook veel waarde aan een goede voorbereiding voor mijn - ja, toch wel - avontuur. De niet te vermijden officiële en administratieve zaken heb ik eigenlijk wel achter de rug. Ik zit nu in het stadium van het bij elkaar graaien van wat ik onderweg nodig heb of nodig denk te hebben. Om te beginnen gister bij Slee in Arnhem een muskietennet en twee Lowe Alpine rugzakken gekocht: een grote 65+15 liter, daar zit straks mijn hele hebben en houwen in en een daypack van 25 liter. Met dank aan de collega's van de afdeling Communicatie van de provincie Arnhem! Verder heb ik mijn reisschema aangepast. Als ik de trip wil maken die ik voor ogen had, heb ik veel meer dan een jaar nodig. Ik heb een aantal landen noodgedwongen laten vallen. Jullie lezen op deze site vanzelf waar ik dan uiteindelijk wel heenga ;-) Ik begin in ieder geval dicht bij huis. IJs en weder dienende is mijn vertrek gepland uiterlijk medio oktober - liefst eerder.

FOR EVERY MINUTE SPENT IN ORGANISING, AN HOUR IS EARNED
Before I set off, I like to be prepared as much as I can. There's so much to do and so many bloody things I have to take care of… I realise more and more that it is quite an adventure, certainly at my age. I think that I have all the stuff I need including two Lowe Alpine back packs, a large one of 65+15 litres which will virtually be 'my home' and a day pack of 25 litres. That should do it. I also made some amendments to my trip. If I am going to all the places I planned to visit, I will need much more than a year. That's a little too rich for my blood. So I had to drop a couple of countries and y'all will read in the not too distant future where I will finally go. I will start close to home, that's for sure. I will try to depart mid-October - preferably sooner.

Why did Amelia Earhart try to fly around the world in the thirties? Why did guys like Joshua Slocum, Herman Jansen and Jean Heylbroeck sail around the world single-handed? I feel a bit like Sir Francis Chichester, a great sailor as well as aviator (The lonely sea and the sky). I understand fully and couldn't agree more with him: 'I found my life restricted and pondered how I could break through into a bigger life. You see, life is too precious to be used up for the sole aim of making money'.

• 10 Oktober 2008 - 10:09

Claus:

Benno,
    Bin jij dahr nu nog immer? Wann gehts los? Dat scheren moet nu toch ondertussen wel klahr sein, nicht?
    Maar zonder gein: ik ben heel benieuwd hoe je reis er uit komt te zien en hoe het verloopt.
    succes met de laatste loodjes en het afscheid.
    Claus

• 10 Oktober 2008 - 11:49

Marion:

Hoi Gerard,

Wanneer ga je nou echt eens weg? Ik maar plannen om je alvast ergens in een mooi en warm land op te zoeken maar dan moet je wel uberhaupt eens op pad gaan en verder weg dan Terschelling gaan!
    Heel veel plezier!

• 13 Oktober 2008 - 20:29

Frans:

Geraaaaaaaard,

Meijert laat even dat hij jou gaat volgen. Wist je natuurlijk al. Hij wil ook dat je bij terugkeer in Nederland weer toetreedt tot de redactie Marechaussee Contact. Zo niet, dan gaan er gekke dingen gebeuren. Ik breek alles af, met jou erbij.
    Je bent toegevoegd zijn zijn favorieten. Handig en verstandig. Het avontuur ziet er allemaal echt ingezeept uit. Heel veel sterkte en succes bij de afronding. Je houdt het niet voor mogelijk: ook een knuffel van Ans. Ja, wat moet ik daar zelf nu weer mee.
    Nou, tabé dan maar. Till later aligater.

Frans.

• 15 Oktober 2008 - 06:52

Ethel:

Ik dacht dat Claus niet zoveel meer te vertellen had tegenwoordig? :-)
    Nog exact een week voor vertrek...
    Succes met de laatste loodjes en het afscheid van Claus en die andere koekebakker.

• 15 Oktober 2008 - 08:28

Roel:

Vertrek 22e las ik.
    Dus zien we je morgen nog op dé Reünie.
    Mocht je je ex maten SMC vrijwilligers niet meer onder durven komen, dan niettemin een goed vertrek toegewenst ol' mate !

• 19 Maart 2011 - 14:34

Francoise:

j'aime beaucoup cet état d'esprit ,monsieur !!!!

Gerard

Ik lijd aan een milde vorm van de erkende ziekte 'dromomanie': een overheersend verlangen tot reizen. Zelf benoem ik dit meestal met het Duitse woord Fernweh. Why do I want to travel? Let Sir Francis Chichester KBE (British solo sailor) speak for me: I found my life restricted and pondered how I could break through into a bigger life. You see, life is too precious to be used up for the sole aim of making money. Het boek over mijn reis, 'Er bestaan geen vreemde landen', is te verkrijgen via www.uitgeverijgelderland.nl. Gebonden, hardcover, 528 pagina's.

Actief sinds 29 Aug. 2008